Choco banana bread, yoghurt with peanut butter and raisins, bananas, blueberries and papaya ✨
Σε συνεργασία με την αγαπημένη Mamalina- instagram: @itsmamalina
🥧Αυτό το γευστικό κεκάκι, αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα για πρωινό και σνακ για τα παιδιά, δημιουργώντας το αίσθημα του κορεσμού συνδυάζοντας καλή πηγή πρωτεΐνης φυτικών ινών και λιπαρών.
🥚Επίσης για τα παιδιά με αλλεργία στο αυγό που δουλεύουν την επανεισαγωγή του τροφίμου μέσω του egg ladder, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο 1ο βήμα/step όπου όσο πιο ψημένη είναι η πρωτεΐνη του αυγού τόσο περισσότερο ανεκτή γίνεται.
Ξεκινήστε δίνοντας ένα μικρό κομμάτι και σταδιακά αυξήστε την ποσότητα παρατηρώντας την ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων του παιδιού, με την καθοδήγηση ειδικού παιδοδιατροφολόγου και παιδοαλλεργιολόγου.
Συνταγή:
150γρ ώριμη μπανάνα
40γρ αλεύρι βρώμης
1 αυγό
1 κσ κακάο
1 κγ φυστικοβούτυρο
1 κγ σιρόπι χουρμά ή μέλι
1/2 κγ baking powder
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ πιάτο, πατάω τις μπανάνες με ένα πηρούνι, ρίχνω το αυγό και τα χτυπάω να αφρατεψουν. Έπειτα ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 30'.
Tip: Έλεγξε με μια οδοντογλυφίδα , αν βγαίνει στεγνή για να είσαι σίγουρη/-ος , ότι έχει ψηθεί! Μπορείς να διακοσμήσεις από πάνω με μπανάνα ή ο,τι άλλο τραβάει η όρεξη σου!
Καλή επιτυχία ✨
Τι λες;; Θα το δοκιμάσεις; Γράψε μας στα σχόλια ♥️